Ik vind het ontzettend leuk om reacties te ontvangen van mensen die mijn boek gelezen hebben. Hieronder vind je een aantal van deze reacties. Ik hoop dat je hiermee een goed beeld krijgt van mijn boek. Mocht je het boek zelf ook gelezen hebben en het leuk vinden om ook een review te schrijven, laat het dan zeker weten! Dit kan via de contact knop hieronder. Als je via het contact menu even een berichtje stuurt, dan zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Lotte (18 jaar)

Lotte gunt haar lezers de tijd. Als ik iets vervelend vind in het leven in het algemeen is het wel dat dingen me vaak veel te snel gaan. Van het ene op het andere moment zijn de dingen waar je druk mee was weer verdwenen en krijg je weer nieuwe problemen, uitdagingen of keuzes op je bordje. Op geloofsgebied kan dit hetzelfde voelen. Veel dagboeken die ik heb gelezen gaan hierin mee. De ene dag moet je nagaan wat geloven nu voor je betekent en de volgende dag moet je erover uit zijn hoe je jouw leven als christen wilt invullen. Moeilijke vragen om te beantwoorden in een dag, terwijl sommige mensen jaren op zoek zijn naar de antwoorden op deze vragen.

Lotte’s Koffie in het Diepe is anders. Doordat het boek per week een nieuw thema en nieuwe vragen biedt, krijg je genoeg tijd om te reflecteren en na te denken. Dit laat zien dat ze ook niet verwacht dat je gelijk een antwoord hebt, maar je wel probeert te helpen bezig te zijn met en vooral te groeien in je geloof. Voor mij staat deze persoonlijke groei centraal in het boek. Lotte neemt je bij de hand om samen te kijken waar er een mogelijkheid is om te groeien. Het is mooi om te lezen hoe ze zelf haar groei in het geloof omschrijft met specifieke momenten, waardoor je als het ware naast haar kan gaan staan. Ze durft zichzelf en daarmee de lezer een spiegel voor te houden in haar boek. Dit kan misschien lastig klinken, maar zoals Lotte veel in haar boek zegt: Durf! Houd jij van uitdagingen, wil je verder groeien in het geloof en vind je het fijn om de tijd te krijgen om te reflecteren, dan zou ik dit boek zeker aanraden!

Coen (19 jaar)

Je moet maar heel wat durven… Dat was mijn eerste reactie op het zien van alle hoofdstukken. Durf je dit, durf je dat. Gelijk een uitdaging, daar houdt ik wel van. Daarmee is de toon van het boek wel gezet. Lotte neemt je mee in je reis met God en stelt je uitdagende vragen en kwesties voor. Ik was als het ware in gesprek met het boek en haar, wat ik als erg prettig heb ervaren, een actie vraagt re-actie en zo ook in Koffie in het Diepe. De schrijfster studeert theologie, een fijn fundament voor een boek als dit. Een mooie verhouding van Bijbelse uitleg en een persoonlijke touch. Dit is echt jouw boek als je interesse gewekt is voor het Christendom of als je Christen bent en dit in de praktijk wilt brengen. Het kan je enorm helpen in de uitdagingen die je tegenkomt. De tekst zal niet al te veel uitdaging bevatten als je full-package-refo-roots hebt, maar dan is het vooral de uitdaging het in de praktijk te brengen ;)

Dit boek hielp mij en zal jou helpen in je reis met God, als je dit voor ogen houdt: Je moet een bezoek brengen aan goede boeken, maar wonen in Gods Woord ~ C.H. Spurgeon ;)

Veel zegen!

David (19 jaar)

Koffie in het diepe is een boek dat je meesleept naar de facetten van het geloof, van moeilijke, aangrijpende situaties van Lotte tot anekdotes en lessen uit de Bijbel. Een prettig, opbouwend Bijbels dagboek dat mensen uitdaagt tot dieper in het geloof met Jezus te duiken.
Een pakkende titel is bepalend of je een boek pakt of links laat liggen - en dat weet Lotte ook. Met de titel weet zij de lezer onmiddellijk naar de essentie van het boek te grijpen, jezelf uitdagen om dagelijkse dingen - zoals koffie drinken - te betrekken tot het geloof met God. En dat is een krachtige boodschap, voor iedere christen.
Tegelijkertijd brengt mij dat tot het enige punt van kritiek: voor de gevorderde christen is dit boek iets minder aantrekkelijk. De hoofdstukken en uitdagingen zijn kort en bondig, bedoeld voor beginnende, onderzoekende christenen en daarmee oude koek voor reguliere kerkgangers. Lotte koos hier bewust voor, ze wilde expres deze doelgroep bereiken.
Gelukkig sluit Lotte met deze keuze niet alle andere christenen uit - voor iedereen zijn de prettige schrijfwijze, de ontroerende en geestige anekdotes en de praktische lessen een aangename afwisseling van het overweldigende aanbod van de christelijke literatuur - iets wat voor de beginnende gelovige een heikel punt kan zijn.